Emanuelson baalt: ‘Wat een klotevraag zeg, tuurlijk’

Urby Emanuelson speelde zeven seizoenen in het shirt van Ajax en won drie KNVB Bekers met de club, maar geen enkele landstitel. Daar baalt de middenvelder, die terug is gekeerd in de Eredivisie bij FC Utrecht, nog steeds van.

Bij AC Milan werd Emanuelson wel kampioen en dus was de vraag van ELF Voetbal: zou je de titel willen ruilen voor een kampioenschap met Ajax? “Wat een klotevraag zeg. Tuurlijk zou ik willen ruilen”, lachte Emanuelson. “Gewoon omdat ik zeventien jaar bij Ajax heb gespeeld.”

Emanuelson vertrok in de winter en in de zomer was zijn Ajax kampioen. “Toen Ajax kampioen werd belde David Endt en die zei dat ik naar de huldiging moest komen. Ik was weliswaar in Nederland, maar naar het Museumplein vond ik te ver gaan. Ik heb ze gefeliciteerd, maar ging niet als speler van Milan op het bordes staan.”