Eiting gelooft niet in snelle vertrekken: ‘Zij nemen Klaassen als voorbeeld’

Carel Eiting denkt dat Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Justin Kluivert nog wel een tijdje bij Ajax blijven. De drie spelers braken vorig seizoen door en zijn nog lang niet uitgespeelt bij de club, meent de middenvelder in gesprek met ELF Voetbal.

De jongens ontwikkelen zich stormachtig en dus is de kans groot dat ze vroegtijdig worden weggekocht. “Ik ken de voetbalwereld en kan nu zomaar wat gaan roepen, maar ik ken Matthijs ook”, zegt Eiting. “En ik denk dat hij hier de komende jaren wil spelen.”

“Voor Donny geldt hetzelfde. Zij nemen Davy Klaassen als voorbeeld. Davy heeft hier vijf jaar gespeeld en een prachtige transfer gemaakt”, vervolgt Eiting. “Ik geloof Donny en Matthijs veel haast hebben. Maar ik ben het ermee eens dat het snel kan gaan. We vergeten Kluivertje nog…”