Komt ZZ Leiden nog langszij?

OEGSTGEEST, 8 mei 2017 – Landstede Basketbal heeft zichzelf afgelopen zaterdag een uitstekende dienst bewezen. De Zwolse formatie boog de achterstand in wedstrijd vijf tegen Zorg en Zekerheid Leiden om in een zege en heeft nu twee matchpoints om de finale tegen Donar te bereiken.

Een achterstand wegwerken door gelijk te maken; het zou voor Zorg en Zekerheid Leiden niet de eerste keer in deze play-offs zijn. In de eerste ronde ging de Leidse ploeg in de openingswedstrijd tegen Apollo Amsterdam meteen onderuit. In de Apollohal werd dat rechtgezet, waarna Zorg en Zekerheid Leiden de klus in de Vijf Meihal klaarde.

Ook tegen Landstede Basketbal is de ploeg van Paul Vervaeck teruggekomen van een achterstand. Na drie wedstrijden had de Zwolse formatie een 2-1 voorsprong genomen. In wedstrijd vier in Leiden kwam Landstede Basketbal zelfs met 11-0 voor, maar de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden rechtten hun rug en maakten de achterstand goed.

Nu is deze halve finaleserie sowieso een bijzondere serie. Zorg en Zekerheid Leiden won immers het allereerste duel in Zwolle en was afgelopen zaterdag ook lange tijd op weg om een 3-2 voorsprong te nemen. Landstede Basketbal won wedstrijd twee in Leiden om de best of seven terug te brengen naar een best of five.

Feit is dat deze serie enorm spannend is. Waar Donar al vanaf vorige week dinsdag kon uitrusten, maken deze twee ploegen elkaar het leven meer dan zuur. En dan te bedenken dat komende zaterdag in Groningen de finale al gaat beginnen.

In wedstrijd vijf was er nog een akkefietje tussen Nick Oudendag en Leigh Enobakhare. Oudendag kreeg een tweede onsportieve fout en moest het veld verlaten. Enobakhare, die de Zwolse center een zwieper gaf, kreeg een rechtstreekse D-fout en zal morgenavond in principe ontbreken. Dit betekent dat Zorg en Zekerheid Leiden een middel moet zien te vinden om de strijd onder de borden toch aan te kunnen gaan met het fysiekere en langere Landstede Basketbal.

Hoe dan ook, dit duel zal ongetwijfeld weer de nodige spanning met zich meebrengen. Slaagt Zorg en Zekerheid Leiden erin om, gesteund door de fanatiek aanhang, een zevende wedstrijd af te dwingen of maakt Landstede Basketbal een eind aan de serie met als gevolg wat meer tijd voor rust en voorbereiding op de finale?

Ziggo Sport is aanwezig bij deze wedstrijd, die om 19.00 uur begint. Daarnaast verzorgt Zorg en Zekerheid Leiden ook een livestream, al is dat dan deze keer zonder commentaar en analyses.

 Source permalink:http://www.basketballleague.nl/nieuws/3245