Nadal kroont zich voor de tiende keer koning van Monte Carlo

Rafael Nadal (ATP-7) heeft voor de tiende keer in zijn carrière het ATP 1000 toernooi van Monte Carlo (Monaco, $ 4 273 775) gewonnen. Hij klopt in de finale zijn landgenoot Albert Ramos-Vinolas (ATP-24). 

Nadal heeft zijn eerste titel van het jaar binnen. Na drie verloren finales was het in Monaco wel raak, zijn eerste titel sinds Barcelona vorig jaar. De overwinning kwam voor de 30-jarige Spanjaard nooit echt in gevaar. Nadal speelde solide en moest geen enkel breakpunt toestaan. Na 1u16 wedstrijd stond de 6-1 en 6-3 eindstand op het scorebord.

Zo eindigt het sprookje van Ramos-Vinolas in mineur. De Spanjaard kwam nog nooit eerder zo ver in een ATP 1000 toernooi en veroverde onderweg de scalp van de nummer één van de wereld: Andy Murray (ATP-1). In de finale was hij echter geen maat voor Nadal.

Nadal is de eerste speler die er in slaagt om een toernooi tien keer te winnen. Volgende week kan hij dat nog eens overdoen in Barcelona, want daar heeft hij ook al negen titels op zijn naam staan. De Spanjaard claimt daarnaast zijn 50e titel op gravel, eentje meer dan tot voor kort mede-recordhouder Guillermo Vilas. Het mag niet verbazen dat Nadal het zo goed doet op gravel: zijn winstpercentage is met 91,56% torenhoog.

https://tennisplaza.be/nadal-kroont-zich-voor-de-tiende-keer-koning-van-monte-carlo/37226