Goffin reageert na overwinning op Djokovic: “Dit is ongelofelijk”

David Goffin (ATP-13) verraste vrijdag vriend en vijand door in de kwartfinale van het toernooi van Monte Carlo (Monaco, ATP Masters 1 000) de Serviër Novak Djokovic (ATP-2) naar huis te spelen. “Ik ben énorm gelukkig”, klinkt het.

“Dit is ongelofelijk”, aldus Goffin na zijn stunt op de Serviër. “Ik weet niet waarom, maar de sfeer in het stadion was geweldig, al van bij het begin. Toch was het een erg zware wedstrijd. In de derde set kwam ik al snel een break achter. Ik kreeg mogelijkheden, maar het lukte me niet om terug te komen.”

“Ik bleef mezelf zeggen: “Blijf aanvallen” en heb me, zo goed als ik kon, vastgebeten op elk punt. Ik voelde dat ik de bal goed stond te raken en dat er mogelijkheden waren. Ik ben énorm gelukkig dat ik heb gewonnen. Het was een bijzondere wedstrijd en de mooiste overwinning uit mijn carrière tot dusver.”

En nu… Nadal

In de halve finale wacht de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-7), tegen wie Goffin in het verleden nog nooit een officiële wedstrijd speelde. Hoewel Nadal favoriet is, acht de Belg zich niet kansloos.

“Ik heb nu meer ervaring dan vroeger. Ik kan topwedstrijden en overwinningen beter plaatsen en weet nu hoe ik met m’n emoties moet omgaan.”

“Ik voel me goed en ben klaar voor de confrontatie met Rafa. Als ik speel zoals tegen Novak, zal ik zeker kansen krijgen. Ik ga niet zeggen dat ik zal winnen, maar ik zal alles geven.”

Source permalink:https://tennisplaza.be/goffin-reageert-na-overwinning-op-djokovic-dit-is-ongelofelijk/37166