Van Loon: “Beste stage ooit”

Voorafgaand aan de tweede etappe van de Qatar Cross Country Rally verwacht Erik van Loon een pittige stage. Het blijkt een proef te zijn waarbij de samenwerking tussen rijder en navigator van groot belang is. Een mooie proef met moeilijke navigatie waarbij een foutje zo gemaakt is. Die fouten maken Van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar niet en bekronen het sterke optreden in de Toyota Hilux met de derde tijd op slechts 3m57 van Jakub Przygonski.

“We hebben onze beste stage ooit gereden samen,” vertelt Van Loon. “Alles ging goed qua teamwork. Er waren een aantal stukken met snelle navigatie waarin Wouter en ik perfect samenwerkten en anticipeerden. We hebben het laatste stuk van de stage samen met Przygonski gereden. Ik ben zeer tevreden, ik hoop dat wij zo kunnen blijven rijden. In het algemeen klassement schuiven we naar de derde positie, maar de verschillen zijn klein. We moeten dus blijven focussen en ons morgen opnieuw laten zien.”

De stage van morgen is voor een groot gedeelte gelijk aan die van vandaag, maar dan rijden ze hem tegengesteld. “Een extra uitdaging,” aldus Rosegaar. “Je weet nooit precies hoe de stage erbij ligt als alles voorbij is. We moeten de sporen van vandaag negeren en ons echt concentreren op de notes. Dus ook morgen belooft weer een pittige klus te worden.” De eerste auto start om 9:05u (8:05u NL tijd).

De uitslag van dag twee
1 Jakub Przygonski / Tom Colsoul – Mini John Cooper Works Rally 3:19:33
2 Yazeed Al Rajhi / Timo Gottschalk – Mini John Cooper Works Rally +1:32
3 ERIK VAN LOON / WOUTER ROSEGAAR – TOYOTA HILUX OVERDRIVE RACING +3:57
4 Leeroy Poulter / Dirk Von Zitzewitz – Toyota Hilux Gazoo Racing +5:44
5 Mohammed Abu Issa / Xavier Panseri – Mini John Cooper Works Rally +7:08

Stand na dag twee
1 Jakub Przygonski / Tom Colsoul – Mini John Cooper Works Rally 3:24:15
2 Yazeed Al Rajhi / Timo Gottschalk – Mini John Cooper Works Rally +1:25
3 ERIK VAN LOON / WOUTER ROSEGAAR – TOYOTA HILUX OVERDRIVE RACING +3:59
4 Leeroy Poulter / Dirk Von Zitzewitz – Toyota Hilux Gazoo Racing +5:38
5 Mohammed Abu Issa / Xavier Panseri – Mini John Cooper Works Rally +7:13

http://www.motorautosport.nl/2017/04/19/van-loon-beste-stage-ooit/