Kwartfinale voor Coppejans in Qingdao

Op de International Challenger China van Qingdao (China, $ 125 000) heeft Kimmer Coppejans (ATP-174) zich geplaatst voor de kwartfinale. Hij versloeg Gianluigi Quinzi (ATP-258) in drie sets.

Het was de eerste keer dat Coppejans het tegen de jonge Italiaan moest opnemen. Quinzi begon het best aan de wedstrijd. De Belg moest in de openingsset één keer zijn opslag inleveren en dat was genoeg voor een 3-6 setwinst voor Quinzi. In de tweede manche bleven beide spelers minder goed serveren en vooral Coppejans moest veel breakpunten wegwerken. Dankzij goed retourneerwerk slaagde hij erin om de tweede set met 6-3 binnen te halen.

In de beslissende derde set krikten beide spelers hun niveau wat op. Coppejans was het meest stabiel en kon uiteindelijk na 2u18 de wedstrijd winnend afsluiten. Setstanden waren 3-6, 6-3 en 6-3. Hij mag het nu opnemen tegen het zesde reekshoofd Mathias Bourgue (ATP-151). In 2012 speelden beide spelers hun eerste en enige eerdere confrontatie. Bourgue won toen in twee sets.

https://tennisplaza.be/